ny hårfärg!

Ny hårfärg har jag nu! :D Bilder lägger jag in senare. Blev sjukt nöjd, och jag ska väl tacka Hanna för att hon färgade det på mig ;)


det närmar sig..

Godmorgon! Idag är det fredag vilket betyder att jag har ridlektion idag, och det är väl egetnligen det enda som finns bestämt för den här dagen. egentligen skulle jag har gått på abbes storasysters bröllop, men jag vågar inte :O eftersom det är en muslimsk fest så blir tjejerna och killarna uppdelade i två olika rum. Liiite pinsamt att inte ens få vara med min kille hela tiden utan att jag ska va med kvinnorna i hans släkt. Men men, jag får se om jag går dit. Jag ska ju jobba också så om det inte krockar ska jag försöka. Annars ska jag nog träffa <3 och kajsa och alla andra , men inget är bestämt. Vi får alltså se vad som händer idag!
Det är nu :

6 dagar kvar till min födelsedag!
6 dagar kvar tills vi åker!
7 dagar kvar till tävlingen!

Det ska bli sååååå roligt!

godmorgon sthlm!

Godmorgon stockholm! Inte underbart väder ute, men vad gör det? Det snöar inte i alla fall.
Och idag är det:


1 vecka kvar till jag blir 17!
1 vecka kvar tills vi åker!
1
vecka och en dag kvar till tävlingen!

Fan va kul det ska bli! Vi kommer vinna, jag känner det på mig..Vi är bäst!

Vill ha!

Jag vill ha, vill ha! speciellt den första lite guld beigea. Den va skit söt. Och jaa jag har skit tråkigt!

            

(Från www.nelly.com)

1 april!

Godmorgon! Ni kommer väl ihåg att det är första april ? så akta er för att tro på vad folk säger idag, jag vet att jag antagligen kommer lyckas bli lurad x antal gånger. Man måste vara på sin vakt!
Jag tycker att det är lit lustigt att 1 aprils skämt finns över hela världen så jag vill ta reda på lite om traditionen.
 vart kommer 1 april ifrån egentligen ?

April, april din dumma sill
Jag kan lura dig vart jag vill


eller

Maj, maj måne
Jag kan lura dig till Skåne


brukar det heta den 1:a april när man lurar någon att tro på något påhittat eller göra något dumt.

Narra april
Seden att narra april går i Sverige tillbaka till 1600-talets mitt. Varifrån seden kommer vet man inte. Men diverse skämtsamma vårfester med olika narrelement verkar ha förekommit i de flesta kulturer. Idén med det ideala aprilskämtet är att roa utan att skämten får all-
varliga konsekvenser. I början lurade man varandra - idag är det massmedia som lurar oss.

Upptåg som liknar våra aprilskämt förekommer i de flesta europeiska länder. I Frankrike finns belägg från 1500-talet. Där kallas den lurade för poisson d'avril = aprilfisk - antingen fästs ritade fiskar på varandras ryggar eller så utsätter man varandra för andra skämt. I Storbritannien, USA och Australien kallas dagen All fools day.

(text tagen från www.nordiskamuseét.se)  

RSS 2.0